2018. február 6., kedd

Sajtos muffin

Biztosan mondhatom, hogy a muffin egy jó találmány. Én nagyon szeretem ezeket az apró kis finomságokat, mert egyrészt nagyon gyorsan elkészíthetők és ráadásul nagyon finomak. Általában az édes muffinokat szeretem én, olyat is szoktam készíteni. De amikor megtaláltam ezt a finomságot, tudtam, hogy népszerű lesz a családomban. És az is.
Nagyon gyorsan elkészül, és nagyon gyorsan el is fogy. Ezt tanúsíthatom.


Hozzávalók (12 db-hoz):

1,5 bögre erős ízű reszelt sajt (én sima trapistát tettem bele, mert ez volt itthon),
2 bögre finomliszt,
1 sütőpor,fél teáskanál só,
2 tojás,
1 bögre tej,
szezámmag

1. A reszelt sajtot tedd egy nagy edénybe. Szitáld hozzá a lisztet, sütőport, majd add hozzá a sót. (Lehet beletenni mustárport (1/4 tk) és őrölt fekete borsot is, de én nem szoktam).
2. A tojást felvertem a tejjel, majd a lisztes keverék közepébe készíts egy lyukat, amibe beleöntöd a masszát. Összekevered.
3. A tésztát kanalazd a kivajazott formákba, és szórd meg szezámmaggal. Süsd 200 C fokon 15 percig,v agy tűszúrásig.
Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése