2018. február 16., péntek

Karfiolfasírt és zöldborsó

Nagyon-nagyon szeretem. A kedvenc főzelékem.
A legjobban számomra az anyukám készíti, és valahogy sohasem sikerül olyanra. Finomnak persze finom, csak nem olyan.
Arra gondoltam, ha már fasírtot terveztem, akkor legyen hozzá főzelék. :)


A főzelékhez való hozzávaló :)

3-4 evőkanál olaj ,
1 kg zsenge zöldborsó (ez most mirelit, és a Lidl-ben vettem )
4 evőkanál liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál szárított, morzsolt lestyán 
2 teáskanál aprított petrezselyem
1 evőkanál cukor 
bors (én általában nem használok borsot, de a legtöbben szoktak bele tenni)
tej
víz


1. A borsót az olajon megpárolom. Nem túl nagy lángon, időnként megkeverve addig párolom, amíg a borsó puha nem lesz. Szeretem a Lidl-s borsót, mert zsenge.
2. Amikor a borsó megpuhult, ráteszem a lisztet, és megkeverem.
3. Ráteszem a petrezselymet, sózom, beleteszem a lestyánt, és azt a bizonyos evőkanálnyi cukrot. Eddig nem tettem bele, de olvastam valahol, és gondoltam, kipróbálom. Nem rontott az ízén :) Lestyánt sem használtam még ehhez a főzelékhez, mert én is a legtöbbször Vegetát használtam. Mindenesetre kipróbáltam. 
4. Kész! Tálalhatjuk.

Karfiolfasírt
Már egy ideje pakolgattam a hűtőben a karfiolt. Legjobban a rántott karfiolt szeretem, de úgy gondoltam, hogy most Férjnek kedvezek, aki nagyon szereti a fasírtokat. Így az készült belőle.
A fasírthoz a főzelék.
Megfőztem a karfiolt, hogy jól szét lehessen nyomni, aztán tettem bele mindenfélét, amit egy fasírtba tenni kell. Fokhagymát, piros paprikát, ebbe Vegetát, zsemlemorzsát és sót. Aztán összedolgoztam és megsütöttem.
Ez lett az végeredmény.
Kicsit sós lett a fasírt, de hát ez van, ha szerelmes a szakácsnő. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése