2017. október 20., péntek

Szőlős muffin

Sajnos pár napja füst szállt ki a gépünkből, így nem igazán tudom használni.
Férj annyira helyreállította, hogy írni lehet rajta, de még sok munka lesz vele. Csak imádkozom és reménykedem, hogy az elmentett dolgaim megmaradtak, és a képek is meglesznek.
Szurkoljatok!

Azért hoztam egy muffint. Naná!
Mondjuk az az igazság, hogy én nagy szőlő-fan vagyok, szeretem a szőlőt, de csak úgy magában. Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy mi lenne, ha valamilyen süteménybe kerülne. (Egyszer, egy régi Vacsoracsatában Nagy Feró készített szőlős sütit, azóta gondolkodom rajta.) És persze muffinnal mertem csak megpróbálni :)
Szóval, a szőlővel alapvetően jól jár az ember.

Remélem, ha újra működni fog minden a gépemen, pl. lehet feltölteni képeket, akkor folytatom. Addig is kérlek, érjétek be ezzel a csodálatos szőlőkompozícióval:
Íme:
A 2. számú kedvenc gyümölcsöm.
Ősszel az első, de összességében "csak" a második helyre futotta a dinnye után...
Hozzávalók:
10 dkg liszt, (lehet teljes kiőrlésű is), 6 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál margarin, 1 evőkanál cukor, 2 tojás, csomag vaníliás cukor, ½ teáskanál fahéj, 1,5 dl tej (lehet növényi is)
15 dkg kis szemű szőlő

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.

2. A muffin-sütőt kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük, vagy mivel nekem szilikonos van, nem kell vele csinálni semmit :)
3. A lisztet elkeverjük a sütőporral. 

4. Habosra keverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a tejet. 
5. Hozzáadjuk a lisztet és a lisztben megforgatott szőlőt, jól elkeverjük.
6. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése